Menu

Docent scheikunde 1e graads

Ben je gespecialiseerd in het lesgeven van scheikunde op het hoogste niveau binnen het voortgezet onderwijs? Beschik jij over een brede kennis van het vakgebied en ben je in staat om complexe scheikundige concepten op een heldere en begrijpelijke manier uit te leggen aan je leerlingen?

Wat ga je doen?

Naast het geven van reguliere lessen scheikunde, ben je als eerstegraads docent vaak ook betrokken bij de begeleiding van leerlingen bij hun profielwerkstukken en eventuele scheikundige onderzoeksprojecten. Je hebt een actieve rol in het stimuleren van interesse en enthousiasme voor het vak scheikunde, en je motiveert en begeleidt leerlingen bij het ontwikkelen van hun analytisch en wetenschappelijk denkvermogen.

Daarnaast behoort het maken en nakijken van toetsen en examens tot je takenpakket, en je houdt de studievoortgang van je leerlingen goed in de gaten. Als docent scheikunde in de eerste graad ben je vaak ook betrokken bij de ontwikkeling en vernieuwing van het lesmateriaal en het curriculum, en je werkt nauw samen met collega's binnen de sectie scheikunde.

Opleiding

Om docent scheikunde in de eerste graad te worden, heb je een afgeronde universitaire opleiding Scheikunde nodig, gevolgd door een educatieve masteropleiding. Na het behalen van je onderwijsbevoegdheid kun je aan de slag als eerstegraads docent scheikunde op een middelbare school.

Of ben je werkzaam in een functie die een relatie heeft met scheikunde en wil je graag de overstap naar het onderwijs maken? Neem contact op met onze contactpersoon om opleidingsmogelijkheden binnen onze school te bespreken of stuur direct je sollicitatie in! 

Om de leerlingen goed onderwijs te kunnen geven heb je als docent bepaalde kwaliteiten nodig. We vragen bereidheid om te studeren en ontwikkelen maar net zo belangrijk is het contact met leerlingen. Hoe sta je voor een groep jongeren? Op welke manier organiseer je je werkzaamheden? 

We gaan graag in gesprek om te zien 'wat je in huis hebt' en wat wij je kunnen bieden.